Σελίδες

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για το ερασιτεχνικό θέατρο το Σάββατο 5-12-2015 στην Ιτέα.

Ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με το θέατρο, ο καθένας μπορεί να αγαπήσει το θέατρο.

Η ομάδα της Ιτέας ΥποκρΙτέα Θεατρική συντεχνία σας καλεί το Σάββατο 5-12-2015 στο Κυριακοπούλειο στις 19:00 για να γνωριστούμε  να πιούμε ένα κρασί και να παρακολουθήσουμε με δωρεάν είσοδο ένα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ που δημιουργήθηκε με αφορμή την παράσταση «Ο Προμηθέας στην Αθήνα» με την οποία έκλεισαν οι παραστάσεις στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών το 2010.
Με οδηγό τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τις ιστορίες του παρουσιάζονται εκατόν τρεις (103) σύγχρονοι Αθηναίοι που δεν είχαν καμία σχέση με το θέατρο και δέθηκαν μαζί του με μοναδικό τρόπο μέσα από αυτήν την παράσταση. Πρωταγωνιστούν σε ένα διαφορετικό ανέβασμα του Προμηθέα σκηνοθετημένο από τους Γερμανούς Rimini Protocol και αφηγούνται τις ιστορίες  τους. Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΕΝΝΗΘΗΝ ΕΤΣΙ και μέσα από τις ιστορίες των 103 πρωταγωνιστών ανακαλύπτουμε την σύσταση του πληθυσμού στην σύγχρονη Αθήνα.

Η εκδήλωση αυτή είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας  που πραγματοποιείται παράλληλα και ανεξάρτητα από την δράση των μελών του Συλλόγου που ετοιμάζουν το ανέβασμα της νέας παράστασης . Έχει στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις  για να γνωρίσουν όσοι συμπολίτες μας το επιθυμούν την  θεατρική έκφραση και υποκριτική δράση με τρόπο που να τους επιτρέψει να δεθούν  και οι ίδιοι με την μαγεία του θεάτρου.
Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει το ξεκίνημα του τμήματος θεατρικού παιχνιδιού του Συλλόγου μας, που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και μιας σειράς δραστηριοτήτων που θα δώσουν την δυνατότητα στο ερασιτεχνικό θέατρο να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Φίλοι του θεάτρου σας περιμένουμε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Κυριακοπούλειο.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την αναφερόμενη παράσταση μπορείτε να κοιτάξετε στην παρακάτω διεύθυνση.
 https://camerastyloonline.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου